Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Δελτίο Οικολογικών & Περιβαλλοντικών Εκδηλώσεων –Αύγουστος 2013


7η Αστροβραδιά 
  Άνω Βροντού Σερρών,  9-10 Αυγούστου



Τα όρη Βροντούς είναι μικρή οροσειρά του νομού Σερρών με υψόμετρο 1.849 μέτρων. Από εκεί θα πραγματοποιηθεί αστρονομική παρατήρηση από τις 9 έως τις 11 Αυγούστου 2013. 
Θα ξεκινήσουμε την πρώτη μικρή ομάδα αεροφωτογραφίας της Ασροπύλης Σερρών και θα συνεχίσουμε όλη την χρονιά με συναντήσεις γνωριμίας με τον έναστρο ουρανό και την γνώση της φωτογραφίας.
Πιστεύουμε ότι το ταξίδι στον κόσμο της αστροφωτογραφίας θα μας μείνει αξέχαστο!


«Γιορτή του τσοπάνη» στην Βλαχέρνα Αρκαδίας 
 10 Αυγούστου 2013



Την γιορτή του τσοπάνη διοργανώνει και φέτος η Μορφωτική Κίνηση Βλαχέρνας Αρκαδίας στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του χωριού. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Αυγούστου από τις 21.30 μ.μ. στην πλατεία του χωριού. Στο χώρο θα προσφέρεται δωρεάν φαγητό και ποτό. 

Δείτε πληροφορίες για την Βλαχέρνα Αρκαδίας και φωτογραφίες του χωριού στην ιστοσελίδα: http://www.vlaxerna.gr/ 


 Ψαράδικες βραδιές στο Πήλιο 
 16,17 και 18 Αυγούστου 2013



Τριήμερες εκδηλώσεις με τίτλο «Ψαράδικες βραδιές στο Πήλιο» διοργανώνονται στην παραλία του Χόρτου Αργαλαστής στις 16,17 και 18 Αυγούστου 2013. Οι εν λόγω εκδηλώσεις που γίνονται προς τιμή του αείμνηστου Ιάσονα Ζηργάνου, διοργανώνονται από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Βόλου Αργοναύτες και τους ψαράδες της περιοχής του Νότιου Πηλίου. 

Περισσότερες πληροφορίες στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου, στο τηλέφωνο: 6932/222440 ή στα web sites: www.pilio.tv & www.pilio.net 



5η γιορτή οικολογικής γεωργίας & χειροτεχνίας 
στα Ψακούδια 



Από τις  8 -  11 Αυγούστου κατά τις ώρες 19:00 – 23:00 θα διαρκέσει η 5η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στα Ψακούδια Χαλκιδικής. 

Καλλιεργητές και χειροτέχνες από όλη την Ελλάδα συγκεντρώνονται για να συζητήσουν, να διασκεδάσουν, να μάθουν και να διδάξουν τις αρχές της οικολογικής γεωργίας. Μία σειρά από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και εκδηλώσεις θα συνοδεύσουν το ενδιαφέρον τετραήμερο. Σκοπός της διοργάνωσης είναι να αναδειχθούν σημαντικά προβλήματα της γεωργίας, του περιβάλλοντος και του ανθρώπου γενικότερα, προτείνοντας νέους δρόμους, φέρνοντας σε άμεση επαφή και ζύμωση παραγωγούς, χειροτέχνες, συλλογικότητες και γενικότερα ανθρώπους με κοινό όραμα για ένα καλύτερο κόσμο.


3ο Φεστιβάλ "ΜΑΝΑ ΓΗ" στο Φαράγγι της Γκούρας
3 Αυγούστου 2013





Φαράγγι Γκούρας και ποταμός Τουθόα: Δύο μοναδικά φυσικά τοπία που μπορούν να προσφέρουν πολύ στον τουρισμό της Γορτυνίας.

Ο Δήμος Γορτυνίας και ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος Γκούρας θα διοργανώσουν το Σάββατο 3 Αυγούστου στις 8:30 το 3ο Φεστιβάλ με τίτλο «Μάνα Γη». 
Στο φεστιβάλ θα γίνει συζήτηση και αναφορά στην προσφορά του φαραγγιού της Γκούρας και του ποταμού Τουθόα στην ανάπτυξη της Γορτυνίας. Μια βραδιά για όλους, δίπλα στο νερό, γεμάτη από τα χρώματα κι αρώματα της φύσης, με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια, χορό, φαγητό και διασκέδαση.


Φεστιβάλ Αγροτουρισμού στην Αρχαία Ολυμπία 
10 & 11 Αυγούστου 2013 



Η τοπική ομάδα Πελίτι Αρχαίας Ολυμπίας, περιμένει τους φίλους της, στο Φεστιβάλ Αγροτουρισμού που θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία στις 10 και 11 Αυγούστου 2012, στον αύλειο χώρο του παλιού δημαρχείου. 
Θα γνωριστούμε περισσότερο, θα ανταλλάξουμε απόψεις, θα μοιραστούμε εμπειρίες. Σας περιμένουμε.


1ος Χανιώτικος Διαγωνισμός μαγειρικής 
24 & 25 Αυγούστου 2013 



Τον «1ο Χανιώτικο Διαγωνισμό μαγειρικής στην παρασιά» (μέρος τη ψησταριάς για τηγάνι, αλλά με ψήσιμο στα ξύλα) διοργανώνει ο δήμος Χανίων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Ρόδο» στις 24 και 25 Αυγούστου 2013 και ώρα 18.00 στο άλσος των Αγίων Αποστόλων. 

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι και τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων οι οποίοι θα κληθούν να μαγειρέψουν με υλικά τα οποία θα προέρχονται αποκλειστικά από την Κρητική γη. Οι συμμετέχοντες θα βαθμολογηθούν από κριτική επιτροπή και την δεύτερη ημέρα του διαγωνισμού θα γίνει η προσπάθεια από όλους τους παρευρισκόμενους να παρασκευαστεί ένα Κρητικό φαγητό το οποίο θα έχει τις προδιαγραφές να καταγραφεί στο βιβλίο Guinness. 

Δηλώσεις συμμετοχής έως 15/08/2013 στα τηλέφωνα: 2821341613 (Γραφείο πολιτισμού Δήμου Χανίων – 08:00 - 15:30) & 6979775517 Πολιτιστικός Σύλλογος “το Ρόδο”.



ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ


15η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων 
Χανιά, έως τις 4 Αυγούστου  


Mε στόχο την ανάδειξη των πιστοποιημένων και τυποποιημένων Κρητικών προϊόντων των βιολογικών προϊόντων καθώς και των προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης διοργανώνεται και φέτος στα Χανιά η 15η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων – Αγροτικός Αύγουστος 2013. 

Η έκθεση στην οποία συμμετέχουν 100 επιχειρήσεις και φορείς, από όλη την Κρήτη, θα φιλοξενηθεί από τις 26 Ιουλίου μέχρι και τις 4 Αυγούστου στο χώρο της Δυτικής Τάφρου. Όλα τα προϊόντα θα διατίθενται σε τιμές έκθεσης ενώ τα περίπτερα θα είναι ανοικτά από τις 19:30 – 23:30. 

Στο πλαίσιο της έκθεσης το Σάββατο 3 Αυγούστου στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ομιλία για την αρχαία Κρητική διατροφή, ενώ κάθε μέρα οργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις με επίκεντρο την Κρητική παράδοση.


Γιορτή πηλιορείτικων φρούτων στην Αργαλαστή 
 13 Αυγούστου 2013



Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου οργανώνει εκδηλώσεις με θέμα «Γιορτή Πηλιορείτικων Φρούτων» και θα πραγματοποιηθούν στην Αργαλαστή στις 13 Αυγούστου 2013, στο πλαίσιο των γενικότερων εκδηλώσεων «Καλοκαίρι 2013».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες για την χρησιμότητα των φρούτων στη καθημερινή μας διατροφή από ειδικούς διατροφολόγους, πολιτιστικές δράσεις, αλλά και γευσιγνωσία φρούτων. Πιο συγκεκριμένα, οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν δωρεάν φρούτα του Πηλίου (ροδάκινα, ροδάκινα λεμονάτα, μήλα φιρίκια, μήλα Zagorin, σύκα, αχλάδια, σταφύλια, πορτοκάλια, ακτινίδια κ.α.). Επίσης θα γευτούν διάφορα ποτά από φρούτα.
Οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν με επίδειξη Kyokushinkai Karate από επίλεκτους αθλητές του Βόλου αλλά και του Νότιου Πηλίου από την Πανελλήνια Οργάνωση Kyokushinkai Karate, ενώ θα κλείσουν με πηλιορείτικη μουσική και πολύ χορό.



«2η Έκθεση Σιφναϊκών Προϊόντων» 
Πλατύς Γιαλός Σίφνου,  3 –18 Αυγούστου 2013 



Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Πλατύ Γιαλού Σίφνου «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» διοργανώνει και αυτή την χρονιά την «2η Έκθεση Σιφναϊκών Προϊόντων», η οποία θα διεξαχθεί στον Πλατύ Γιαλό και συγκεκριμένα στην πλατεία «Α. & Μ. ΒΕΡΝΙΚΟΥ»

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 19:30 – 23:00



«Γιορτή παραδοσιακής ηπειρώτικης πίτας» 
 Κοσμηρά Ιωαννίνων, 9 Αυγούστου 2013 



«Γιορτή παραδοσιακής ηπειρώτικης πίτας» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Αυγούστου στις 21.30 μ.μ. στο χωριό Κοσμηρά Ιωαννίνων.
Η γιορτή διοργανώνεται από τη Φιλοπρόοδη Κίνηση Κοσμηράς στα πλαίσια των πολιτιστικών της δραστηριοτήτων "ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013", σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Κοσμηράς και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών.

Στην εκδήλωση, η οποία θα λάβει χώρα στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Κοσμηράς, θα εμφανιστούν τα παρακάτω χορευτικά συγκροτήματα:
  • Φιλοπρόοδη Κίνηση Κοσμηράς, 
  • Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σταυρακίου, 
  • Μορφωτικός Πολιτιστικός Αιμοδοτικός Σύλλογος Κουτσελιού, 
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Λακκωμάτων Ιωαννίνων, 
  • Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου. 
Επίσης, συμμετέχουν οι μουσικοί: Ντούλιας Χρήστος (κλαρίνο), Φάκος Ιωάννης (τραγούδι), Κατσούρας Σωτήρης (βιολί), Βόλας Αθανάσιος (λαούτο), Ζώη Σοφία (κανονάκι, τραγούδι).



«Γιορτή Κρασιού στις Βούβες» 
9 και 10 Αυγούστου 2013



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βουβών του Δήμου Πλατανιά στην Κρήτη, διοργανώνει και φέτος για 29η συνεχή χρονιά τη Γιορτή Κρασιού, στις 9 και 10 Αυγούστου, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Βουβών.

Πρόκειται για μια θεματική εκδήλωση, η οποία είναι αφιερωμένη στην μακραίωνη παράδοση του χωριού στην αμπελουργία και στο φημισμένο για την άριστη ποιότητά του βουβιανό κρασί, το οποίο προσφέρεται δωρεάν στους χιλιάδες επισκέπτες που τιμούν την γιορτή κάθε χρόνο με την παρουσία τους.


Γιορτή Κρασιού στην Νέα Αγχίαλο
15 έως 18 Αυγούστου 2013 

 
Πρόκειται για μια γιορτή με γλέντι και κρασί από τοπικούς οινοπαραγωγούς, πλαισιωμένη από παραδοσιακή μουσική, χορούς και τραγούδια Στην φετινή γιορτή, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 15 έως 18 Αυγούστου 2013, θα συμμετάσχουν εκτός από το Δήμο Βόλου, τη Δημοτική Κοινότητα Νέας Αγχιάλου και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου «ΔΗΜΗΤΡΑ» και οι Σύλλογοι: ο Αθλητικός Σύλλογος «Πύρασος», ο Αθλητικός Σύλλογος «Φθιώτιδες Θήβες-Αγχίαλος», ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος, ο Σύλλογος των Εν Θεσσαλία Οξυωτών και η Ένωση Επαγγελματιών Επιχειρήσεων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου.



Πανηγύρι και γιορτή κρασιού στον Ωρωπό Πρεβέζης  


Διήμερο εκδηλώσεων διοργανώνει και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ωρωπού Πρεβέζης «Το Ζάλογγο» στις 9 και 10 Αυγούστου στην πλατεία του χωριού.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 9 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό πανηγύρι με συγκροτήματα και δημοτική ορχήστρα, ενώ το Σάββατο 10 Αυγούστου θα λάβει χώρα η γιορτή κρασιού, μια γιορτή που αποτελεί σήμα κατατεθέν για τον Ωρωπό και περιλαμβάνει άφθονο κρασί, χορό και τραγούδι. 



Γιορτή Γραβιέρας
Ανώπολη Σφακίων,  15 Αυγούστου 2013



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανώπολης, για άλλη μια χρονιά διοργανώνει την φημισμένη πλέον «Γιορτή Γραβιέρας» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Αυγούστου και ώρα 21:00 στην Ανώπολη Σφακίων.

Η εκδήλωση που έχει γίνει πλέον θεσμός, φιλοδοξεί για ακόμα μια φορά να διατηρήσει την φήμη της και να προσελκύσει πλήθος κόσμου. Την εκδήλωση θα συνοδεύσουν πλούσια σφακιανά εδέσματα και θα διασκεδάσει τους παρευρισκόμενους το συγκρότημα του Νίκου και Ζήνου Περουλάκη.
Θα συμμετέχουν ο μουσικοχορευτικός σύλλογος «Τα Σφακιά»
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Ανώπολης



Γιορτή μελιού στην Θάσο 



Ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Νήσου Θάσου σας προσκαλεί στην γιορτή μελιού και στην έκθεση θασιακών προϊόντων που θα γίνει στο χώρο του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού επί της οδού Σκάλας Πρίνου -Σκάλας Ραχωνίου το Σάββατο 10 Αυγούστου μετά τις 19:30.

Θα διανεμηθεί δωρεάν μέλι στους επισκέπτες-πελάτες του Συνεταιρισμού και θα ακολουθήσει ζωντανή μουσική με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.



Γιορτή μελιού & καρυδιού
Κρυονέρια Ναυπάκτου, 10 Αυγούστου 2013 



Ο Σύλλογος Κρυονεριτών “Ο Άγιος Γεώργιος” του Δήμου Ναυπακτίας, σας προσκαλεί στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει στα Κρυονέρια: 

Γιορτή μελιού & καρυδιού η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Αυγούστου 2013 στην πλατεία του χωριού. Η εκδήλωση θα είναι ημερήσια. Θα ξεκινήσει από το πρωί με μουσική, κατόπιν οι εθελοντές και μέλη του συλλόγου θα μοιράσουν εδέσματα με μέλι και καρύδι στους παρευρισκόμενους. Tο βράδυ θα κλείσει με ζωντανή μουσική από το συγκρότημα «Τα παιδιά από το Μολύκρειο». 

Το καλοκαιρινό αντάμωμα μελών και φίλων του Συλλόγου από τα Κρυονέρια και την ευρύτερη περιοχή στην Ι.Μ. Αγ. Δημητρίου τη Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013 και ώρα 10.00 πμ. Σας περιμένουμε και πιστεύουμε ότι η παρουσία και η υποστήριξή σας είναι πολύ σημαντική ως προς την θεσμοθέτηση των εκδηλώσεών μας. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω του site του συλλόγου www.krioneria.gr, του e-mail του συλλόγου και της εφημερίδος μας "Ο ΔΑΜΙΑΝΟΣ" και στα τηλέφωνα 6973303698, 6976784571



Με μέλι και σούμα γιορτάζουν τα Σιάννα Ρόδου
 10 Αυγούστου 2013

Στα Σιάννα της Ρόδου διοργανώνεται και φέτος το Σάββατο 10 Αυγούστου στις 20.00 μ.μ. για δέκατη φορά η μεγαλύτερη εθελοντική πολιτιστική εκδήλωση της Ρόδου, η "Γιορτή μελιού και σούμας", από τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού «η Βρασία».

Η γιορτή θα γίνει στην πλατεία του χωριού και οι συγκεντρωμένοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη γλυκόπιοτη σούμα του συλλόγου στο καζάνι που θα λειτουργεί στο χώρο και να γευτούν παραδοσιακά γλυκά (μελεκούνι, χαλβάς, λουκουμάδες, ξεροτήγανα, γιαούρτι με μέλι) που θα προσφέρονται στο περίπτερο του συλλόγου.

Επίσης, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους παραγωγούς για τα μυστικά της μέλισσας και του αμπελιού. Την γιορτή θα πλαισιώσει μουσικά η κρητική ορχήστρα «Τα Σπυριδάκια» (λύρα και λαούτο), με κρητικά, νησιώτικα, έντεχνα και λαϊκά τραγούδια.



10η γιορτή ελιάς και λαδιού 
Σελλασία Λακωνίας, 2 - 4 Αυγούστου

 

Η έκθεση αποτελεί θεσμό για όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών, καθώς και παραγόντων που σχετίζονται τόσο με την παραγωγή, όσο και την προώθηση του προϊόντος, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι επιστημονικές και ενημερωτικές ημερίδες που διεξάγονται, μιας και η Λακωνία αποτελεί τον δεύτερο ελαιοπαραγωγικό νομό της χώρας.

Στον χώρο της γιορτής θα υπάρχουν περίπτερα εκθετών, με πρόσβαση σε όλους τους επισκέπτες, ενώ κάθε μέρα έχουν προγραμματιστεί ημερίδες και παράλληλες επιμορφωτικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις, με το πέρας των οποίων θα ακολουθεί μουσική βραδιά. 
Επίσης, θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής και λακωνικού βιβλίου από την Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας. 



Γιορτή ελιάς και λαδιού  
Τραγάκι Ζακύνθου, 11Αυγούστου 2013 


Την καθιερωμένη γιορτή ελιάς και λαδιού πραγματοποιεί αυτή την Κυριακή, 11 Αυγούστου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγακίου Ζακύνθου «Η Δερματούσα» στις 20.00 μ.μ. στην πλατεία του χωριού. Η γιορτή περιλαμβάνει ομιλία σχετικά με το ελαιόλαδο, έκθεση φωτογραφίας, έκθεση ζωγραφικής, γεωργικών εργαλείων, χορούς, με τα χορευτικά συγκροτήματα Μαχαιράδου και Τραγακίου, και παραδοσιακό γλέντι. 

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα της γιορτής περιλαμβάνει: 
  • Ομιλία με θέμα: «Η συμβολή του ελαιολάδου στην υγεία μας» από τον καρδιολόγο κ. Αντώνη Κασσιμάτη. 
  • Έκθεση φωτογραφίας με θέμα την ελιά. Έργα τους εκθέτουν οι: Διονυσία Μαρίνου, Αντώνης Αγαλιανός και Θοδωρής Γκούγιας 
  • Έκθεση ζωγραφικής με έργα των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Δερματούσας. 
  • Έκθεση γεωργικών εργαλείων. 
  • Λαϊκό γλέντι, με το οποίο θα κλείσει η εκδήλωση. 


Γιορτή Ελιάς στην Δράκεια Πηλίου
 10 - 12 Αυγούστου 2013



Γιορτή Ελιάς με τριήμερες εκδηλώσεις ψυχαγωγικές, γευσιγνωσίας αλλά και ενημέρωσης, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Δράκεια του Πηλίου. 

Οι εκδηλώσεις, που θα ξεκινήσουν το Σάββατο 10 Αυγούστου θα ολοκληρωθούν το βράδυ της Δευτέρας 12 Αυγούστου και αναμένεται να προσελκύσουν κατοίκους αλλά και επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή, για να ενημερωθούν από ειδικούς για την καλλιέργεια της ελιάς, να χορέψουν με νταούλια και ζουρνάδες, να γευθούν το παραδοσιακό ρεβυθόρυζο, να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις, να μετάσχουν σε διαγωνισμούς μαγειρικής και να χορέψουν σε παραδοσιακό γλέντι. 

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.



Γιορτή Πατάτας 
Κοινότητα Φούφα Εορδαίας , 2 & 3 Αυγούστου 2013 



Γιορτή Πατάτας στην Τοπική Κοινότητα Φούφα Εορδαίας θα γίνει στις 2 και 3 Αυγούστου 2013 στο παλιό δημοτικό σχολείο της τοπικής κοινότητας Φούφα. Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργεί Έκθεση Κηπευτικών προϊόντων Παραγωγών της τοπικής κοινότητας. 
Επίσης, η γιορτή θα πλαισιώνεται από μπουφέ με άφθονες πατατονοστιμιές καθώς και γλέντι με τοπικά παραδοσιακά συγκροτήματα.



9η Γιορτή Ροδάκινου 
Βελβεντός Κοζάνης, 2 -4 Αυγούστου 2013



Οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί του Βελβεντού «ΑΣΕΠΟΠ» και «ΔΗΜΗΤΡΑ», καθώς και τοπικοί σύλλογοι σας προσκαλούν στην 9η «ΓΙΟΡΤΗ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ» την Παρασκευή 2, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Αυγούστου 2013 στο Βελβεντό. 

Η γιορτή ξεκίνησε και καθιερώθηκε με σκοπό: την προβολή του προϊόντος την ανάδειξη των ειδικών ποιοτικών του χαρακτηριστικών, που το καθιστούν ως ένα από τα καλύτερα στον κόσμο την προβολή του Βελβεντού ως τόπου με πρότυπη αγροτική και συνεταιριστική ανάπτυξη την προβολή της περιοχής των Δυτικών Πιερίων ως ιδανικού τουριστικού προορισμού την φιλοξενία και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών 



ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ




Περιβαλλοντική δράση στο Κάθισμα Λευκάδος 
Σάββατο 10 Αυγούστου  2013



 
Με διάθεση οικολογική η Equal Society το Σάββατο 10 Αυγούστου στις 11.00 το πρωί θα βρίσκεται στην παραλία «Κάθισμα» Λευκάδος με στόχο την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος. Μοναδικά εφόδια, η διάθεση των εθελοντών.



Εθελοντικός καθαρισμός στην παραλία του Άστρους 
Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Την Κυριακή 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013, ώρα 10.30 π.μ., συναντιόμαστε στο Άστρος με σκοπό τον καθαρισμό του Παράλιου.

- Τόπος δράσης: Ακτή «Καλλιστώ» 
- Ξεκινάμε από λιμάνι (DEL MAR) και φθάνουμε έως θέση «Καμίνια» (LA LUNA) 

Ο συμβολικός χαρακτήρας της δράσης επιδιώκει να δείξει πως όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε στην προσπάθεια για Καθαρές Θάλασσες και Ακτές.
Διοργάνωση : «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ» 


Καθαρισμός των παραλιών της Κιμώλου

Η Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου καθαρίζει τις παραλίες του νησιού ξεκινώντας την δράση της την Κυριακή 4 Αυγούστου. Για την Κυριακή 11 Αυγούστου προγραμματίζεται περιπατητική εκδρομή από τα μέλη της εθελοντικής ομάδας στην περιοχή Αγιόκλημα, στις βόρειες ακτές της Κιμώλου. 
Στόχος είναι να γνωρίσουν την εντυπωσιακή ομορφιά της περιοχής πολλοί συμπατριώτες οι οποίοι δεν έχουν ποτέ επισκεφθεί την περιοχή.



ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ 
 ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟ 

 • Α.Ο.Σ. (ΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ) 
Λέκκα 23-25, Αθήνα – τηλ. 2103212355, 2103212429
Δείτε το πρόγραμμα εδώ 

Ε.Ο.Α.Ο. ΝΙΚΑΙΑΣ "Ο ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ" 
Βρυούλων 69 και Ικονίου, Νίκαια – τηλ. 2104930470
Δείτε το πρόγραμμα εδώ 

Ε.Ο.Σ. ΑΧΑΡΝΩΝ 
Φιλαδελφείας 126, Αχαρνές – τηλ. 2102461528
Δείτε το πρόγραμμα εδώ 

Φ.Ο.Π. (ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ)
 Μεσσηνίας 14-16, Πειραιάς – τηλ. 2104170814, 2104130632
Δείτε το πρόγραμμα εδώ 

 • ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΥΛΑΣ 
Αθηνάς 51, Βούλα – τηλ. 210 8959363
Δείτε το πρόγραμμα εδώ 

Ε.Ο.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Δεσποτάτου Ηπείρου 2 – τηλ. 265-1022138
Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Ε.Ο.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Αντιμάχου 3, Καρδίτσα – τηλ. 2441071204, 6973695595
Δείτε το πρόγραμμα εδώ 

Σ.Π.ΟΡ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Ομήρου 6, Τρίκαλα – τηλ. 2431072077
Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Ε.Ο.Σ. ΞΑΝΘΗΣ
Κλειστό γυμναστήριο Δήμου Ξάνθης « Φίλιππος Αμοιρίδης» - τηλ. 2541024818
Δείτε το πρόγραμμα εδώ 

 • Ο.Λ. ΕΟΡΔΑΙΑΣ 
25ης Μαρτίου 39, Πτολεμαϊδα – τηλ.2463053953
Δείτε το πρόγραμμα εδώ 

 • Ο.Σ. ΚΙΛΚΙΣ
Πάροδος Βενιζέλου ( έναντι Νομαρχίας), Κιλκίς – τηλ. 2341020842
Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Ε.Ο.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ανατολικό κέντρο Καλαμάτας – τηλ. 2721097733
Δείτε το πρόγραμμα εδώ

 • Ε.Ο.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Παν.Σούλου 10, Αγρίνιο – τηλ. 2641045512
Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου