Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Δελτίο Οικολογικών & Περιβαλλοντικών Εκδηλώσεων - Ιούνιος 2012

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 




  • Γιορτή για το Περιβάλλον στο Πάρκο Τρίτση

Το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «Στο βάθος… Κήπος!» γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης".

 • 11.30 -14.30 Ενημέρωση περί του Περιβαλλοντικού Προγράμματος.Τα παιδιά θα μάθουν για τις βασικές αρχές κηποτεχνίας, το ξεβοτάνισμα, την φροντίδα και το πότισμα των φυτών, για τον κύκλο του νερού, τους τρόπους εξοικονόμησης και την αξία του κ.α.

• 13.00 -14.00 Διαγωνισμός στις "Ελιοδρομίες" (για μικρούς και μεγάλους). Ο νικητής παίρνει συμβολικό δώρο ένα βαζάκι βιολογικές!
Σημείο συνάντησης: Κτίριο Natura




  • Εβδομάδα Περιβάλλοντος 2012 στην Λαμία


Τρίτη 5 Ιουνίου 2012
Εγκαίνια 1ης Ανθοκομικής Έκθεσης Λαμίας, ώρα 11.00πμ, Πλατεία Πάρκου
Η πρώτη ανθοκομική έκθεση του Δήμου Λαμιέων είναι γεγονός!Στο χώρο της έκθεσης θα λειτουργεί περίπτερο του Δήμου το οποίο θα ενημερώνει για την κομποστοποίηση.
Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας «Η Λαμία και το περιβάλλον της», ώρα 20.00
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων (Λεωνίδου 9-11)
Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012
Πόρτα Πόρτα Ανακύκλωση με την συμμετοχή των παιδιών. Επισκέψεις Ενημέρωσης με τη βοήθεια των μαθητών των σχολείων μας σε γειτονιές της πόλης με θέμα την ανακύκλωση.
Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012
Εθελοντική Δράση «Καθαρίζουμε τις πινακίδες της πόλης μας», ώρα 9.00 Πλατεία Ελευθερίας Καθαρίζουμε τις πινακίδες και των σήματα του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 
Βόλτα στον Ποδηλατόδρομο της Πόλης, ώρα 09:00
Περιήγηση στον ποδηλατόδρομο της Πόλης με τερματισμό το Πάρκο αναψυχής ΄΄Τσαλτάκη΄΄ όπου για τέσσερις ώρες θα λειτουργεί το Λούνα Πάρκ της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

  • Εκδηλώσεις στην Αχαΐα

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας εορτάζει την «5η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» και διοργανώνει:
Σάββατο 2 Ιουνίου 2012 ώρα 10:00 π.μ: εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας της Καλογριάς.
Τρίτη 5 Ιουνίου ώρα 9:00 π.μ.: καθαρισμός της νότιας παραλιακής ζώνης της Καλογριάς από στρατιωτικό προσωπικό της 116 Π.Μ. Αράξου
Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 ώρα 7:30 μ.μ. ομιλία-συζήτηση με θέμα: «Η Οικολογία της κρίσης …. Και η κρίση της Οικολογίας» Ομιλητής: Μιχάλης Μοδινός διδάκτωρ περιβαλλοντολόγος – συγγραφέας Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης στο Λάππα.


Πάτρα
Την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης Παναχαϊκού Όρους στο Πουρναρόκαστρο Πατρών. Το πρόγραμμά της εκδήλωσης περιλαμβάνει :
  • Ενημέρωση μαθητών σχολείων στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης από στελέχη της ΑΔΕΠ Α.Ε. 
  • Περίπατος των μαθητών στο περιβαλλοντικό μονοπάτι “Πουρναρόκαστρο μέχρι το Ελεκιστριάνικο ρέμα” 
  • Δρώμενα από το 39ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών (Νέου Σουλίου)


  • Εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος διοργανώνονται εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο πάρκο του Πεδίου του Άρεως, την Τρίτη 5 Ιουνίου από τις 10 το πρωί με συμμετοχή και της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης και θα συνεχίσουν έως τις 6 το απόγευμα.

Επίσης 8-10/6: Οικογιορτή & «Ευ-Ζην»- έκθεση αγροτικών παραδοσιακών προϊόντων και χειροτεχνημάτων από όλη την Ελλάδα. Παρουσίαση εργαστηρίων για παιδιά και μεγάλους.
8-10/6: Έκθεση φωτογραφίας του διαγωνισμού Greenparty
9/6: Ημέρα ενέργειας, στα πλαίσια του έργου “Energy for Mayors” . παρουσίαση δράσεων από φορείς της πόλης.
9/6 & 10/6: Θεατρική οικολογική παράσταση, από ειδική ομάδα επιστημόνων/ καλλιτεχνών. - 10/6: Οικολογικά Εργαστήρια για παιδιά, από φορείς της ευρύτερης περιοχής μας
Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Μουσική & Περιβάλλον - Καλαμαριά 
Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στην Καλαμαριά από 5 - 7 Ιουνίου 2012 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.Οι εκδηλώσεις, με ώρα έναρξης στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθούν: στην πλατεία Ούλοφ Πάλμε την Πέμπτη 7 Ιουνίου, στην πλατεία Σκρα την Πέμπτη 14 Ιουνίου και στην πλατεία Κηφισιάς την Τρίτη 26 Ιουνίου. 
Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων





  • Εβδομάδα Περιβάλλοντος στην Νάουσα

Η «3η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ» διοργανώνεται το διάστημα από 1 έως 10 Ιουνίου 2012 στο πλακόστρωτο του Δημοτικού Πάρκου.Η είσοδος είναι ελεύθερη.Κατά την διάρκεια της Ανθοκομικής Έκθεσης θα γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:
 • Παρασκευή 1 Ιουνίου, ώρα 20:30: Εγκαίνια 3ης Ανθοκομικής Έκθεσης, με τη συμμετοχή του συλλόγου Σωματείο Ωδείου Νάουσας.
• Τετάρτη 6 Ιουνίου, ώρα 19:00: Ενημερωτική εκδήλωση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νάουσας, για την Κομποστοποίηση και την Ανακύκλωση απορριμμάτων.
 • Παρασκευή 8 Ιουνίου, ώρα 10:00: Εικαστικές δραστηριότητες με θέμα το περιβάλλον από μαθητές.
• Σάββατο 9 Ιουνίου, ώρα 11:00: Εκδήλωση των Εικαστικών Εργαστηρίων της πόλης.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΝΑΟΥΣΑΣ – ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ Στον εθελοντικό καθαρισμό, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 8:00 π.μ. με συγκέντρωση στο Δημαρχείο, καλούνται να συμμετέχουν οι πολίτες κάθε ηλικίας, στηρίζοντας την πρωτοβουλία που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση στο ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος και την διατήρηση της καθαριότητας σε κοινόχρηστους χώρους.


  • Τριήμερο Φεστιβάλ  στο Φράγμα Μαραθώνα στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 

8,9,10 Ιουνίου 2012

Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή, το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Εκπαιδευτικό Μέρος 17.00 - 20.15: «Αποστολή: ο Κύκλος του Νερού». Διαδραστικό παιχνίδι προσομοίωσης του κύκλου του νερού, φυσικού και ανθρώπινου, από το Φράγμα μέχρι το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων και την επαναχρησιμοποίησή του.
Ψυχαγωγικό Μέρος 20:45 - 21:45 «Ένας μόνο άνθρωπος μπορεί να κάνει πολλά!». Δρώμενο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στο Φράγμα Μαραθώνα.
Παράλληλες Δράσεις: 17.00 - 20.00 : Επίσκεψη στο Μουσείο του Φράγματος και στην Υπαίθρια Έκθεση Φωτογραφίας των έργων κατασκευής του. Παράλληλη προβολή του βραβευμένου βίντεο από την αντίστοιχη δράση της ΕΥΔΑΠ το 2010 και ενός σπάνιου βίντεο-ντοκουμέντο από την κατασκευή του Φράγματος.



  • Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στα Χανιά

Πρόγραμμα:
Τρίτη 5 Ιουνίου  στις 09.30, καθαρισμό της παραλίας στον Καλαθά και στον Άγιο Ονούφριο.
Τρίτη 5 Ιουνίου  στις 09.30, καθαρισμό της παραλίας στο Βλητέ.
Τρίτη 5 Ιουνίου στις 19.00, κεντρική εκδήλωση στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Κήπος». Κατά την διάρκειά της, θα γίνει η απονομή βραβείων, επαίνων και συμβολικών δώρων (φυτά) στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετείχαν σε φυτεύσεις και σε καθαρισμούς πάρκων, σχολείων κλπ κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, που πραγματοποιήθηκαν όλο το έτος.
Επίσης  
Σάββατο 9 Ιουνίου στις 09.00, εθελοντικός καθαρισμός εκβολών του ποταμού Μορόνη –παραλία Σούδας σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες .
Κυριακή 10 Ιουνίου στις 09.00 δεντροφύτευση στο περιβάλλοντα χώρο της λίμνης της Αγιάς. Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 20.00, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου «Ωδή στη Φύση», η οποία περιλαμβάνει μουσική, λόγο, οπτικοποιημένα τραγούδια σε βίντεο και ποιητικά κείμενα σε επιμέλεια και παρουσίαση της Ζαχαρένιας Σημανδηράκη .

  • Διήμερο Εκδηλώσεων για την Ημέρα Περιβάλλοντος στην Αργολίδα


Τρίτη 5 Ιουνίου – Ναύπλιο  Εθελοντικός, συμβολικός καθαρισμός της παραλίας Καραθώνας  Καταγραφή απορριμμάτων, συμπλήρωση φύλλων εργασίας, συμπεράσματα από τη δράση.Τετάρτη 6 Ιουνίου – Νέα Κίος Εθελοντικός, συμβολικός καθαρισμός της παραλίας Νέας Κίου.
Καταγραφή απορριμμάτων, συμπλήρωση φύλλων εργασίας, συμπεράσματα από τη δράση.





  • Εκδηλώσεις στον Δήμο Βοΐου
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΗΜΕΡΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 5/6/2012
Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας – ανακύκλωσης – Περιβάλλοντος και Πρασίνου σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού - Σιάτιστας, οργανώνει εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος με το σύνθημα «Το περιβάλλον γιορτάζει και μας καλεί να το σεβαστούμε» και καλεί όλο τον κόσμο να συμμετέχει
α) Στον περιβάλλοντα χώρο του Δημαρχείου Βοϊου στη Σιάτιστα Από τις 9,00 πμ ως τις 12 το μεσημέρι
β) Στο Ξενοδοχείο «ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ» στη Σιάτιστα ώρα 18,00μμ


Δράσεις στην Αγία Παρασκευή - Τρίτη 5 Ιουνίου 2012
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος που πραγματοποιείται, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής πρόκειται να υλοποιήσει το παρακάτω πρόγραμμα δράσεων:
«Βοήθησε να προστατεύσουμε τον Υμηττό μας» 
Στις 9.00 το πρωί συγκεντρωνόμαστε στο Αθλητικό Κέντρο «Σταύρος Κώτσης»(πρώην Στρατόπεδο Σπυρούδη) και όλοι μαζί ανεβαίνουμε στον Υμηττό για να καθαρίσουμε από σκουπίδια και ξερά κλαδιά.
«Δενδροφυτεύουμε στα σχολεία μας» Σε συνεργασία με τους Διευθυντές και τους δασκάλους των Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγίας Παρασκευής και την Ένωση Συλλόγων Γονέων& Κηδεμόνων Σχολείων Αγίας Παρασκευής, η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου θα δενδροφυτεύσει σταδιακά μαζί με τους μαθητές στον προαύλιο χώρο των σχολείων σε κατάλληλα σημεία που θα έχουν προεπιλεγεί σε συνεργασία με το κάθε σχολείο
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 213 2004 506, εργάσιμες ημέρες, από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι.


ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


  • Οικολογική Εταιρία Έβρου
Την Κυριακή 3 Ιουνίου και ώρα 11 πμ θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία στη Δαδιά,  από το οικοτουριστικό κέντρο της Δαδιάς προς την Γκίμπρενα, που διοργανώνεται από τον Φορέα Διαχ/σης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου και τον Αθλητικό-Επιμορφωτικό Σύλλογος ΑΚΡΙΤΑΣ Δαδιάς, στο πλαίσιο της εκδήλωσης με θέμα «ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ και ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ».
Σημείο συνάντησης και εκκίνησης ορίζεται το Οικοτουριστικό Κέντρο Βιότοπου Δαδιάς.


  • Εναλλακτική Κοινότητα ¨Πελίτι"


1 Ιουνίου 2012, ώρα 20:00 Δημοτικό Θέατρο Φερών Αλεξανδρούπολης
Ημερίδα " Η Κρίση στη Ελληνική γεωργία. Διέξοδος η βιολογική γεωργία;"
7-10 Ιουνίου 2012 "Οικογιορτή Θεσσαλονίκης" στο πάρκο Σοφίας Βέμπου απέναντι από την ΕΡΤ 3, στην Θεσσαλονίκη, Πληροφορίες: 6936711788 Δημοσθένης Βλάχος
23-24 Ιουνίου 2012 "Οικογιορτή Γαλατσίου" Οργάνωση: Ομάδα αλληλέγγυου εμπορίου Γαλατσίου
www.peliti.gr



  • Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας
1 - 4 Ιουνίου 2012, Τριήμερο στον Γράμμο.
Οι διαδρομές θα περιλαμβάνουν ορειβατική διάσχιση των κορυφογραμμών του βουνού, ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή (2520 μ) και τέταρτη ψηλότερη κορυφή στην Ελλάδα, πέρασμα από πανέμορφες αλπικές λίμνες καθώς και λίμνες μέσα σε δασικό περιβάλλον και επίσκεψη σε κάποια από τα πιό απομακρυσμένα χωριά της Ελλάδας όπως η Αετομηλίτσα και η Γράμμουστα.
Αναχώρηση από Καλαμάτα την Παρασκευή 1 Ιουνίου και επιστροφή τη Δευτέρα 4/6
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου κάθε βράδυ μετά τις 9:00 και στα τηλ. 27210 97733, 697716580, 6944574797
www.eoskal.gr


  • Ε.Ο.Σ. Τριπόλεως
Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Τριπόλεως, διοργανώνει το τριήμερο 2-3-4 Ιουνίου 2012 ορειβατική εξόρμηση στην περιοχή του όρους «Δίρφυς» στην Εύβοια. Η διανυκτέρευση θα γίνει στο ορειβατικό καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας στην Δίρφη και θα πραγματοποιηθούν πορείες εύκολης και μέτριας δυσκολίας στο βουνό, στο φαράγγι Στροπώνων, καθώς και μπάνιο στη παραλία Χιλιαδού!
Η αναχώρηση θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου 2-6-2012 από τα γραφεία του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης, Λαγοπάτη 43.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα εντευκτήρια του Συλλόγου και στα τηλέφωνα 2710-232243, 6974219674 & 6973356195.
www.eostripolis.gr


  • ΕΣΟΧΑ Αιγίου
Πρόγραμμα Ιουνίου

ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ-ΔΕΥΤΕΡΑ 2-3-4 Ιουνίου
 • Τζουμέρκα (2429μ). Ώρες πορείας: 8. Βαθμός Δυσκολίας: Β΄.
 ΚΥΡΙΑΚΗ 17 Ιουνίου
• Φαράγγι του Σκα. Ώρες πορείας: 3. Βαθμός Δυσκολίας: Α΄.

www.esoxaa.gr


  • Σεμινάριο με Θέμα: "Μελισσοκομία - Μελισσοθεραπεία" 

2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 -  Ξενοδοχείο CORAL HOTEL
Η «ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ» στα πλαίσια της Δημιουργίας, Εφαρμογής και Υλοποίησης Ανθρωπιστικών Δράσεων και Προγραμμάτων ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ την πραγματοποίηση μιας σειράς Διημερίδων και Σεμιναρίων για την επιμόρφωση σε Αγροτικές Δραστηριότητες και Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση των πολιτών και ειδικά της Νέας Γενιάς.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να στείλουν την αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη με e-mail efizissi@stasi-zois.gr ή στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-9889877, ώστε να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

stasi-zois.blogspot.com



  • 1ο Φεστιβάλ Ελληνικών Τουριστικών Προορισμών, Παράδοσης & Παραδοσιακών Προϊόντων




Το 1ο Φεστιβάλ Ελληνικών Τουριστικών Προορισμών, Παράδοσης & Παραδοσιακών Προϊόντων (τρόφιμα, ποτά, είδη λαϊκής τέχνης) θα διεξαχθεί στον εξωτερικό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, από τις 22 έως τις 24 Ιουνίου 2012.
Σκοπός της διοργάνωσης είναι να αποτελέσει πόλο έλξης για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου που προγραμματίζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές και αγαπούν την παράδοση. Το φεστιβάλ θα πλαισιωθεί από δρώμενα πολιτιστικού χαρακτήρα, σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κο. Β. Γιαννίκο στο 2109245577.

www.dte.gr


  • Εκδηλώσεις της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας



Σάββατο 02 Ιουνίου 2012
Σεμινάριο για τα πουλιά της Άνδρου & Παροχή Πρώτων Βοηθειών σε Άγρια Ζώα
Η Ορνιθολογική συμμετέχει και σας προσκαλεί στο πρώτο σεμινάριο που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Εθελοντικής Ομάδας Διατήρησης της Βιοποικιλότητας της Άνδρου που αφορά τα πουλιά της Άνδρου και την αναγνώρισή τους, καθώς και την παροχή πρώτων βοηθειών σε άγρια ζώα. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Δημαρχείο, στην Χώρα της Άνδρου, το Σάββατο 2 Ιουνίου, ώρες 10.00πμ - 2.00μμ.
Για περισσότερες πληροφορίες
www.androslife.gr

2 Ιουνίου -  Συμμετοχή Ορνιθολογικής στην εκδήλωση του ΠΕΡΙ.ΠΟΛ. Ο ΜΑΝΗΣ για τις επιπτώσεις των αιολικών πάρκων στην Μάνη.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οφέλη και επιπτώσεις που προκύπτουν από την χρήση των ανεμογεννητριών.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Ιουνίου 2012, στο Πνευματικό Κέντρου του Γυθείου, ώρα 19.30, με ελεύθερη είσοδο.Τηλ. επικοινωνίας: 6939361652

10 Ιουνίου - Συμμετοχή σε εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Η Ορνιθολογική σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Ιουνίου, 10.00πμ - 2.00μμ στο Πάρκο του Πεδίου του Άρεως (Λεωφ. Στρατού και Καυταντζόγλου), Θεσσαλονίκη.

www.ornithologiki.gr


  • Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου
8 Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2012

Η Εβδομάδα Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων οργανώνεται φέτος για ένατη συνεχή χρονιά από τα Γεωπάρκα όλης της Ευρώπης. Το Απολιθωμένο Δάσος θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις έχοντας προετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από 8 Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2012. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επιστημονικές ενημερώσεις, περιηγήσεις στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και τις περιοδικές εκθέσεις, δράσεις υπαίθρου στο πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου, αφιερώματα στα Γεωπάρκα του Δικτύου Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων, προβολές ντοκιμαντέρ για το Απολιθωμένο Δάσος, τα ηφαίστεια αλλά και τη βιοποικιλότητα του Αιγαίου, εκπαιδευτικά προγράμματα. Η κορύφωση των εκδηλώσεων θα γίνει την Τρίτη 5 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με την οργάνωση παρουσίασης για το Γεωπάρκο Λέσβου, την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μικροί Παλαιοντολόγοι» αλλά και παρουσιάσεων, περιηγήσεων και προβολή ντοκιμαντέρ.
Το Μουσείο με την διοργάνωση των παραπάνω εκδηλώσεων φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους σε θέματα προστασίας της φυσικής κληρονομιάς, να συμβάλλει στη συνειδητοποίηση της κοινής ευρωπαϊκής πολιτιστικής, κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ταυτότητας και να τονίσει την άμεση σχέση αυτών με το φυσικό περιβάλλον.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στα τηλέφωνα 22530-54434, 22510-47033
www.lesvosmuseum.gr



  • 4ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος


8 Ιουνίου 2012, Ν.Ψυχικό

Στο Οικολογικό Πάρκο του Νέου Ψυχικού, στην οδό Μακρυγιάννη -πίσω από το Πεντάγωνο- αρχίζει την Παρασκευή 8 Ιουνίου, το 4ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος. 
Στόχος του Φεστιβάλ -όπως κάθε χρόνο- είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό στα περιβαλλοντικά ζητήματα, ενώ μέσα από το παιχνίδι και τις διάφορες δράσεις του 3ημέρου να καλλιεργήσει σε μικρούς και μεγάλους μια περιβαλλοντική συνείδηση και υπευθυνότητα.
Είσοδος Ελεύθερη. 



  • Φεστιβάλ Ποιοτικών Αγροτικών Προϊόντων

Το 3ο Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί 22 ,23 ,24 / 6 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας – Υπαίθρια Οδός και περιλαμβάνει: 
ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ : Προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ, Βιολογικά προϊόντα, Παραδοσιακά - Τοπικά Προϊόντα, Προϊόντα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, Αγροτουρισμός, Πράσινη Ανάπτυξη, Εταιρίες Πιστοποίησης  
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΚΘΕΜΑΤΩΝ: Προϊόντα της Ελιάς, Κρασί - Αποστάγματα, Τυροκομικά προϊόντα, Μελισσοκομικά προϊόντα, Οπωροκηπευτικά, Βότανα – αρωματικά φυτά, Προϊόντα κρέατος - Αλλαντικά, Αλιεύματα, Παραδοσιακά Ζυμαρικά, Ζαχαροπλαστική – Αρτοσκευάσματα, Άλευρα , Δημητριακά.
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΑΝΟΜΩΝ & ΕΞΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ όπου θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν τον τρόπο παραγωγής των ελληνικών προϊόντων μέσα από εργαστήρια και δράσεις που αναπαριστούν την παραγωγή στην ύπαιθρο. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2103610265, 2103622205
www.edpa.gr 


ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

«Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα» 



Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 2 Ιουνίου 

Καβάλα – Καθαρισμός του μονοπατιού του χωριού της Παλιάς Καβάλας, το οποίο έχει μήκος 3 χιλιόμετρα. Κατά μήκος του μονοπατιού ο επισκέπτης συναντά ένα εγκαταλειμμένο παλιό λατομείο, καταρράκτη, μια υπέροχη φύση με ξεχωριστή χλωρίδα και πανίδα.
Σημείο συνάντησης είναι η θέση Νερόμυλος στο χωριό της Παλιάς Καβάλας στις 10 το πρωί.
Αιγιάλεια Αχαΐας – Καθαρισμός παραλιών και συγκεκριμένα του Λόγγου και των Σελιανίτικων. Τα σημεία συνάντησης των εθελοντών, στις 10 το πρωί είναι: α) η πλατεία του χωριού Λόγγου και β) η πλατεία του χωριού Σελιανίτικα.
Ψάθα Αττικής – Καθαρισμός της παραλίας της Ψάθας, η οποία βρίσκεται κοντά στα Βίλια Αττικής. Σημείο συνάντησης, μπροστά στην παραλία της Ψάθας, στις 10 το πρωί.

Κυριακή 03 Ιουνίου

Κόρινθος – Καθαρισμός των παραλιών Λυχνάρι και Κατακάλι και του δάσους της περιοχής Σιδερώνα.Το χωριό Κατακάλι βρίσκεται νοτιοανατολικά της Κορίνθου, κοντά στον όρμο Αλμυρής Σημείο συνάντησης, η κεντρική πλατεία του χωριού Κατακάλι, στις 10 το πρωί.
Άρτα – Καθαρισμός στην περιοχή του Ελαιώνα και στην παραλία Κορωνυσίου .Ο οικισμός βρίσκεται πάνω σε μια μικρή νησίδα στον Αμβρακικό κόλπο.
Σημείο συνάντησης, η παραλία του οικισμού Κορωνυσίας στις 10 το πρωί.

Τρίτη 5 Ιουνίου
Κομοτηνή - καθαρισμός του περιαστικού δάσους Νυμφαίας  που βρίσκεται σε άθλια κατάσταση από άποψη καθαριότητας.
ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχίζονται οι προετοιμασίες της 29ης Βορειοελλαδικής Συνάντησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Παπίκιο όρος, το διήμερο 23-24 Ιουνίου.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης και πληροφορίες μπορεί να βρίσκει κανείς στον καφενέ του Προέδρου του συλλόγου, Γιώργου Πετροσιάν, απέναντι από την Πυροσβεστική.

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ  
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΥΝΕΤΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ, σε συνεργασία με άλλους φορείς του νησιού, καθαρίζουν την μοναδική παραλία Συνετίου ΄Ανδρου, δράση για την οποία ζητούμε την συμπαράστασή σας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 
ΑΘΗΝΑ. Θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός του ΠΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 
ΜΕΓΑΡΑ. Ο Δήμος Μεγαρέων σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς θα πραγματοποιήσει καθαρισμό της παραλίας της Νέας Περάμου.
Παράλληλα έχουν οργανωθεί Περιβαλλοντικές Δράσεις σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» και το «Σώμα Έρευνας και Διάσωσης Μεγάρων» στην Βαρέα Μεγάρων.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ. Καθαρισμός παραλιακής ακτογραμμής Περάματος ευρειακής, σε συνεργασία με τον Τουριστικό Σύλλογο Γέρας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου