Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Δελτίο Οικολογικών & Περιβαλλοντικών Εκδηλώσεων - Απρίλιος2012

  • Γιορτές Ανταλλαγής Σπόρων και Ντόπιων Ποικιλιών
2η Ανταλλαγή Φυτών Παραδοσιακών Ποικιλιών
7 Απριλίου 2012
Αναψυκτήριο-Πάρκο Αγ. Δημητρίου Κοζάνης

Η Τοπική Ομάδα του Πελίτι στη Κοζάνη οργανώνει τη 2η Ανταλλαγή Φυτών Παραδοσιακών Ποικιλιών στο νομό Κοζάνης με αφορμή την "7η Απριλίου" μέρα αφιερωμένη από το Πελίτι στις ντόπιες ποικιλίες.Στο Αναψυκτήριο - Πάρκο Αγίου Δημητρίου Κοζάνης Στρατηλατών & Κύπρου, πλησίον Αίθουσας Τέχνης. 7 Απριλίου 2012, ώρα 12:00.



1η Γιορτή Σπόρων Πάτρας - Ομιλία "Η παραδοσιακή καλλιέργεια των λαχανικών και τα μυστικά της"
7-8 Απριλίου 2012
Μέγαρο Λόγου και Τέχνης

Με αφορμή την "7η Απριλίου", μέρα αφιερωμένη από το Πελίτι στις ντόπιες ποικιλίες, πραγματοποιείται η1η Γιορτή Σπόρων Πάτρας Ντόπιων Ποικιλιών 7 Απριλίου 2012Μέγαρο Λόγου και ΤέχνηςΠλ. Γεωργίου."Η παραδοσιακή καλλιέργεια των λαχανικών και τα μυστικά της - πρακτική εφαρμογή σε αγρόκτημα", ομιλία του Γ. Κηπουρού την Κυριακή 8 Απριλίου 2012 στις 10.00 π.μ.

Πληροφορίες: 69477415806980140137

2η Γιορτή Ανταλλαγής Σπόρων Χωρίς Χρήματα

8 Απριλίου 2012
Δύστο Ευβοίας

Την Κυριακή 8 Απριλίου από τις 11.30 το πρωί έως και τις 14.30μμ, θα πραγματοποιηθεί η 2η Γιορτή συνάντησης ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΣΠΟΡΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ποικιλιών ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ με τη συνεργασία του Πελίτι στο Δύστο, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Δύστου.


12η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών

21 Απριλίου 2012
Από τις 11:00 το πρωί ως τις 16:00
Στην γη του Πελίτι στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου στο νομό Δράμας.

www.peliti.gr

  • Σπήλαια, Μνημεία Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Ρέθυμνο, Κρήτη

Μόνιμη έκθεση με τίτλο «Σπήλαια, Μνημεία Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς» της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας, φιλοξενείται στην οδό Πατελάρου 14, περιοχή Μικρή Παναγία. Η έκθεση λειτουργεί κάθε Τετάρτη από 18.00-20.00.


  • 2η Εκστρατεία Εθελοντικών Καρασιμών στο Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα



  • Εθελοντικές Δράσεις στην Ρόδο
Σάββατο 7 Απριλίου Καθαρισµός Ροδιακής Έπαυλης
Σηµείο συνάντησης: Στο Σπίτι του Εθελοντή Ώρα: 12.00πµ

Σάββατο 21 Απριλίου Εξωραϊσµός παιδικής χαράς Κατταβιάς
Σηµείο συνάντησης: παιδική χαρά Κατταβιάς Ώρα: 10.00πµ

Σάββατο 21 Απριλίου Καθαρισµός παραποτάµιας ζώνης του ποταµού «Καραβά» στο Παραδείσι Σηµείο συνάντησης: Στον ποταµό (∆ιακλάδωση προς Πεταλούδες) Ώρα: 09.00πµ

Κυριακή 22 Απριλίου ∆εντροφύτευση παραποτάµιας ζώνης του ποταµού «Καραβά» στο Παραδείσι
Σηµείο συνάντησης: Στον ποταµό (∆ιακλάδωση προς Πεταλούδες) Ώρα: 09.00πµ

Σάββατο 28 Απριλίου Βάψιµο – Ασβέστωµα κοινόχρηστων χώρων Αρχαγγέλου
Σηµείο συνάντησης: Πλατεία Ηρώων (Γυµνάσιο Αρχαγγέλου) Ώρα: 10.00πµ

  • Αγορά Βιοκαλλιεργητών στην Πάτρα


  • 5ο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Ελιάς

6-7-8 Απριλίου 2012
Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Το 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις που αποσκοπούν στην ανάδειξη του ελαιολάδου και της ελιάς
· 3ος Διαγωνισμός Ελληνικών Εξαιρετικά Παρθένων Ελαιολάδων
· Ημερίδες για τη διατροφική αξία του Ελαιολάδου
· 2ος Διαγωνισμός μαγειρικής με τα βραβευμένα ελαιόλαδα και επιτραπέζιες ελιές
· 3ος Διαγωνισμός Κοκτέηλ με τα βραβευμένα ελαιόλαδα
· Γευσιγνωσίες ελληνικών ελαιολάδων και επιτραπέζιων ελιών
· Παρουσιάσεις εταιριών και νέων τεχνολογιών
· Εκδήλωση: Γαστρονομικός τουρισμός και ελαιόλαδο
3ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΩΝ ΕΛΑΙΟΛΑΔΩΝ Στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ ελαιολάδου και ελιάς θα διεξαχθεί ο 3ος διαγωνισμός ελληνικών εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων.

  • 15η Γιορτή Σπόρων στο Λέχαιο Κορινθίας
8 Απριλίου 2012
Λέχαιο Κορινθίας

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας και η Ομάδα Εθελοντών «Ο κήπος της Αφθονίας» σας προσκαλούν στη 15η Γιορτή των Σπόρων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων) στις 10.30 π.μ. στο χώρο του Γυμνασίου – Λυκειακών Τάξεων Λεχαίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ(10.30-10.40): Προσέλευση – Χαιρετισμοί
(10.40-10.50): «Το ταξίδι του σπόρου» Κωτσογιάννη Μαριάννα
(10.50-11.15): «Αυτάρκεια – Φυσική καλλιέργεια» Μανίκης Παναγιώτης – Γεωπόνος
(11.15-11.30): «Ερημοποίηση» Βαρελάς Γιάννης
(11.30-11.45): «Φυσική ιατρική» Σδόνας Ευθύμιος
(11.45-12.15): «Τραγούδια και χοροί από την Κρήτη» Μουσικό Σχολείο Κορίνθου
(12.15-13.15): Παράλληλα Βιωματικά Εργαστήρια
Οικιακή μελισσοκομία, Σωτηρόπουλος Βαγγέλης
Παρασκευή σαπουνιού, Δεκλερής Βασίλης
Παρασκευή ψωμιού, Κωτσογιάννη Μαριάννα
Οικιακός κήπος, Μπιγιάκη Ρέα και Μπασούκος Κώστας
Φυσικά καθαριστικά, Μηλογιαννάκη Μαλάμω
Αρωματικά λάδια – Αλοιφές, Σκούρτη Σοφία
Παρασκευή σβόλων, Ομάδα εθελοντών
(12.15-13.15): Θεατρικό παιχνίδι για τους μαθητές με θέμα «Το σποράκι» καιΜοίρασμα φυτών από παλιές ποικιλίες καλοκαιρινών λαχανικών.

  • Σεμινάριο για το Ισπανικό Καναρίνι



  • Δημοτικοί Λαχανόκηποι σε Μαρούσι και Τρίπολη


Στην αξιοποίηση ελεύθερων χώρων στο Μαρούσι για τη δημιουργία δημοτικών λαχανόκηπων που θα καλλιεργούν και θα παράγουν για ίδια χρήση οι δημότες και κάτοικοι Αμαρουσίου, προχωρά ο Δήμος.Οι δημότες και κάτοικοι Αμαρουσίου που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία καλλιεργώντας και παράγοντας τα δικά τους κηπευτικά προϊόντα, καλούνται να υποβάλουν αίτηση μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου 2012 στη γραμματεία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας επικοινωνώντας με το τηλ. 2132038154 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Η επιλογή και διάθεση των τεμαχίων θα γίνει βάσει ζήτησης και κοινωνικών κριτηρίων. Στους δικαιούχους που θα επιλεγούν θα παραχωρείται χρονικό περιθώριο ενός μήνα για την έναρξη της καλλιέργειας. Σε περίπτωση μη αγροτικής αξιοποίησης μέσα σε αυτό το διάστημα, η έκταση θα παραχωρείται σε άλλον ενδιαφερόμενο.
-----------------------------------------------
Στην προσπάθεια του να ευαισθητοποιήσει κάθε πολίτη που δεν έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει αλλά και να ασχοληθεί με την αγροτική ζωή του τόπου του, οΔήμος Τρίπολης εξετάζει τη δυνατότητα κατασκευής «Δημοτικού Λαχανόκηπου», όπου οι δημότες θα μπορούν να καλλιεργούν λαχανικά με βιολογικό τρόπο.Πρόθεση του Δήμου είναι η διάθεση (έναντι συμβολικού τιμήματος) τεμαχίων 75-100 τ.μ. το καθένα, σε μία συνολική έκταση 20.000 τ.μ. στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τρίπολης και πολύ κοντά στον αστικό ιστό της πόλης , με διαδρόμους προσέγγισης, παροχή νερού και πλήρη επιστημονική υποστήριξη από γεωπόνους του Δήμου.Ο Δήμος Τρίπολης καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου, που βρίσκεται στο Νέο Δημαρχείο και στην οδό Λαγοπάτη και Αταλάντης από 21/03/2012 έως 10/04/2012.

  • 6η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών

17-19 Απριλίου 2012
Αίθουσα του Μετρό Συντάγματος

H 6η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών θα πραγματοποιηθεί στις 17-19 Απριλίου 2012 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό στο Σύνταγμα. Η διοργάνωση στοχεύει στην ενημέρωση και την προβολή των προϊόντων του σημαντικού κλάδου των τροφίμων, απευθείας στον καταναλωτή, παρουσιάζοντάς του προϊόντα που καλύπτουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του για βελτιωμένη και ασφαλή διατροφή.
Περισσότερες πληροφορίες στο: 210-9245577n.psomiadis@verticom.gr

  • Βοτανική Εκδορμή στον Υμηττό

8 Απριλίου 2012

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας διοργανώνει την Κυριακή 8 Απριλίου εκδρομή βοτανικού ενδιαφέροντοςμε οδηγό τον υπεύθυνο του τμήματος βοτανικής, Διονύση Μέρμυγκα. Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, ο Υμηττός αποτελεί έναν μοναδικό τόποόπου ακόμη αντηχούνε οι αρχαίοι μύθοι που τον περιβάλλανε και παρουσιάζει μοναδικό οικολογικό και περιπατητικό ενδιαφέρον.Είναι εύκολα προσβάσιμος σε όλους και αποτελεί το ιδανικό μέρος για να έρθουμε σε επαφήμε τη φύση και να γνωρίσουμε την «άγνωστη» βιοποικιλότητα της Αττικής.Από την αρχαιότητα ο Υμηττός αποτελούσε βοτανικό παράδεισο γι’ αυτό και οι αρχαίοι τον ονόμαζαν «ευβότανο».Στο βουνό μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί περίπου 650 διαφορετικά φυτά από τα οποία 54 υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα.
Δηλώσεις συμμετοχής και κρατήσεις θέσεων: 210 8015870

  • 25η Ανθοκομική Έκθεση στην Καλαμαριά
25 Απριλίου - 6 Μαΐου 2012

Η κορυφαία περιβαντολλογική εκδήλωση πραγματοποιείται στο χώρο της πλαζ Αρετσούς όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν λουλούδια και φυτά σε μια απίστευτη ποικιλία σχεδίων και εκθεμάτων αλλά και τα πλούσια μουσικοχορευτικά και χορωδιακά προγράμματα που διοργανώνει η Δημοτική Εμπορική Τουριστική Επιχείρηση του Δήμου. Η Ανθοκομική Έκθεση συνδυάζει την προβολή και την ενίσχυση παραγωγών και μικρών επειχηρηματιών και τη δυνατότητα στο κόσμο να αγοράσει τα πάντα για τον κήπο και τη βεράντα σε σχετικά χαμηλές τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου